11/15/13

Kapal pengangkut kapal bernama Blue Marlin (13 gambar)

tokey cincai aje
Bila sebuah kapal memerlukan sebuah kapal yang lain untuk mengangkutnya itu bermakna kapal ini belum bersedia untuk belayar. Boleh jadi juga kapal ini mengalami kerosakan yang teruk sehingga ia tidak mampu berlayar. Lagi-lagi kapal yang berkaitan dengan tentera, bukan boleh main repair dimana-mana sahaja. Ia perlu dibawa pulang ke pangkalan asal mereka. 

Disitu datangnya idea untuk mencipta kapal yang bernama Blue Merlin. Kapal ini boleh menenggelamkan separuh badannya dan kemudian diapungkan balik selepas kapal yang rosak di letak betul-betul di posisi atas kapal Blue Marlin. Kapal ini turut mempunyai 38 Bilik Kabin yang mampu memuatkan sehingga 60 Orang dalam satu-satu masa. Selain itu ia juga mempunyai bilik senaman, sauna dan juga kemudahan untuk berenang dan mandi manda.

Pemilik asal kapal ini adalah Offshore Heavy Transport yang berpangkalan di Oslo, Norway. Mereka menggunakan kapal ini selama dua tahun sebelum menjualnya kepada Dockwise Shipping  dari Belanda pada tahun 2001.

Macam mana la dia orang boleh langgat kapal atas Blue Marlin macam mangkuk tingkat. Ini bukan cincai-cincai ni..


via: 1

tokey cincai aje / Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Coprights @ 2016, Blogger Template Designed By Templateism | Distributed By Blogger Template