12/17/13

Penjinak haiwan dubuk di Nigeria (13 gambar)

tokey cincai aje
Jika anda ke zoo negara, anda pasti akan melihat pelatih haiwan di zoo negara berjaya menjinakkan buaya, ikan lumba-lumba, beruang dan juga harimau. Jadi, bolehlah kita katakan bahawa usaha menjinakkan binatang-binatang yang saya sebutkan tadi adalah perkara yang amat biasa kita lihat dimana-mana tempat diseluruh dunia. Untuk penjinak haiwan yang ekstreme, menjinakkan harimau mungkin sudah terlalu biasa dan bosan bagi mereka.


Di Nigeria, penduduk tempatan disana telah berjaya menjinakkan haiwan yang kita panggil sebagai dubuk. Ya, dubuk disana telah berjaya ditundukkan oleh para penjinak haiwan Nigeria. Seorang jurugambar berpengalaman bernama Pieter Hugo telah berjaya merakamkan gambar kenangan manis antara penjinak haiwan dan haiwan peliharaan milik mereka.

Ingat senang ke nak jinakkan dubuk ni. Harimau terkenal dengan keganasan ia meratah haiwan, buaya terkenal dengan serangan hendap dari dalam air dan dubuk amat terkenal dengan serengan yang kita panggil sebagai "pukul curi". Kokak sikit, pastu lari. Memang stress bile nak melawan dubuk. Saksikan..Punca Berita: Pieter Hugo

tokey cincai aje / Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Coprights @ 2016, Blogger Template Designed By Templateism | Distributed By Blogger Template